Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rzeżucha jest rośliną dość mocno i jednoznacznie kojarzącą się ze świętami wielkanocnymi. Wprowadza ona do domu wiosenny akcent, pięknie prezentując się w charakterystycznych doniczkach na parapecie (np. tych w kształcie skorupki jajka) i w rozmaitych kompozycjach roślinnych, które zdobią wielkanocny stół.
Rzeżucha jednak nie tylko ciekawie wygląda, ale bardzo dobrze smakuje! Ponadto kryje w sobie moc składników odżywczych, w które warto zaopatrzyć organizm po zimie. Jeśli nie masz pomysłu na to, jak zaserwować bliskim przystawki z jajek na Wielkanoc, sięgnij po przepis na jajka faszerowane z rzeżuchą z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
To doskonała, bardzo kolorowa alternatywa dla „klasycznych” jajek z samym majonezem i trafiona propozycja dla miłośników wyrazistch smaków. Przygotowanie tej potrawy jest szybkie i proste.
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Jajka ugotuj na twardo i obierz po wystudzeniu.
Zetnij czubki jajek, aby dostać się do żółtek i wyjmij je delikatnie.
Szynkę pokrój w drobną kostkę, połowę rzeżuchy posiekaj, a żółtka rozgnieć. Wszystko wymieszaj z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i musztardą, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Wypełnij białka jajek przygotowanym farszem - tak, aby z nich wystawał. Udekoruj jajka pozostałą rzeżuchą.
Jajka podawaj na liściach roszponki.